Projekty technologiczne
Projekty technologiczne zapleczy gastronomicznych dla restauracji, kawiarni, cukierni, hoteli, stołówek i innych obiektów zbiorowego żywienia!

Uruchomienie lokalu gastronomicznego to znacząca inwestycja finansowa, a ponadto dopuszczenie takiego obiektu do działalności obwarowane jest konkretnymi normami prawa.
Mając to na względzie, a także późniejsze funkcjonowanie lokalu, wydajność i ergonomię pracy na kuchni, opracowanie przemyślanego projektu technologicznego to jeden z ważniejszych elementów uruchomienia lokalu gastronomicznego, który może przesądzić o sukcesie lub porażce biznesu. Wymaga gruntownej analizy i najlepiej dużego doświadczenia.
STALLAS zajmuje się opracowywaniem profesjonalnych projektów technologicznych zapleczy gastronomicznych już niemal 15 lat! Przygotowując projekty technologiczne robimy to w oparciu o projekt architektoniczny lokalu i budynku, uwzględniamy przepisy polskiego prawa, normy BHP, systemu HACCP, GMP/GHP, wstępnie opiniujemy także projekty przez SANEPID oraz u rzeczoznawców.
Przygotowywaliśmy projekty technologiczne dla wszystkich typów obiektów zbiorowego żywienia tj; dla:
- restauracji
- hoteli
- pensjonatów
- stołówek
- barów
- kawiarni
- pizzerii
- punktów bistro,
- firm cateringowych
- kuchni szpitalnych, szkolnych, przedszkolnych
Projekt technologiczny przygotowany przez STALLAS zawiera rysunki techniczne z rozkładem:
- funkcjonalnym pomieszczeń
- instalacji elektrycznej i gazowej w tym zdefiniowane zapotrzebowanie na energię elektryczną oraz gaz
- ujęcia wodno-kanalizacyjnego
- systemu wentylacyjnego [kliknij]
- i wykazem wyposażenia technologicznego
- urządzeń, wraz z kartami katalogowymi do tych urządzeń
Projekt opiniujemy przez rzeczoznawców ds. sanitarno-epidemiologicznych i BHP! Wspieramy Klientów na etapie uzyskiwania zatwierdzeń Sanepidu!
STALLAS to nie tylko przygotowywanie projektów technologicznych. Specjalizujemy się w kompleksowej obsłudze obiektów gastronomicznych